Betaalbare en ecologische bibliotheek voor werktuigen in Brussel

Het team Tournevie in Brussel

Stel je voor. Je wil of moet af en toe iets repareren, onderhouden of renoveren thuis? Je ruimte om gereedschap te stockeren is beperkt? Je hebt een krap budget?

In al die gevallen is de aanschaf van een goede boor of schuurmachine meteen een grote en prijzige stap. Om die dilemma’s de wereld uit te helpen, brengen ze met Tournevie kwalitatief materiaal samen in gemeenschappelijk beheer. Zo is hun ‘commons‘ van gereedschap dankzij hun uitleendienst de goedkoopste, handigste en milieuvriendelijkste keuze.

Je maakt deel uit van een bruisende en opkomende gemeenschap in het hart van Brussel, en wisselt vaardigheden en tips uit met andere bricoleurs en creatievelingen.

Tournevie is een non-profit initiatief dat volledig draait op de inzet van vrijwillgers. Je vindt hun atelier in de Marollen, hartje Brussel. Tournevie werkt er samen met Les Débrouillardes, dat workshops organiseert om je de basics aan te leren van houtbewerking, het leggen van tegels, fietsreparatie en nog veel meer.

Meer informaties op Tournevie.