Brise le silence

Wat

Brise le Silence is een vereniging die slachtoffers van seksueel geweld (fysiek en psychologisch) helpt. De doelstellingen van de vereniging zijn gegroepeerd rond 4 belangrijke werkterreinen: Prioriteit 1: opvang, luisteren, begeleiding en begeleiding van slachtoffers naar de bevoegde diensten volgens de thema's en problemen.

Waarom

Ondanks de evolutie blijft het onderwerp taboe! - Slachtoffers van seksueel geweld zijn bang om te praten, bang voor bedreigingen van agressors, bang om niet te worden geloofd, beschaamd en voelen zich schuldig. Ze hebben hun geloof en zelfvertrouwen verloren. Zij beschermen hun dierbaren. Het is essentieel en dringend noodzakelijk: - Erkennen dat seksueel geweld van slachtoffers een volksgezondheidsprobleem is met ernstige gevolgen voor de gezondheid en de kwaliteit van het leven. - Slachtoffers die onopgemerkt en onbehandeld aan een posttraumatische stress-stoornis lijden, hebben ernstige gevolgen en/of gevolgen. Het is daarom belangrijk dat ze zich kunnen uitdrukken door middel van spraak, schrijven, creatieve workshops..... - Slachtoffers van recent geweld of slachtoffers van traumatische amnesie die na zeer lange jaren uit traumatische amnesie tevoorschijn zijn gekomen, hebben steun en expressie met andere middelen nodig. - Binnen de vereniging kunnen slachtoffers elkaar in een vriendschappelijke ruimte ontmoeten om zich met respect en zonder oordeel uit te drukken, in volledige vertrouwelijkheid. - Wij zijn complementair aan de zorg van therapeuten, psychologen en psychiaters die individuele follow-up bieden en wij vervangen hun werk niet. De complementariteit en samenwerking van het verenigingsnetwerk en de verschillende actoren om het slachtoffer heen kan hem alleen maar ten goede komen. Verbetering van de zorg voor slachtoffers van seksueel geweld is van essentieel belang.

Waar

We zijn nu gevestigd in Mons (vlakbij de afrit van de snelweg en het station van Mons). De vereniging verwelkomt deelnemers uit Wallonië, Brussel en Noord-Frankrijk.

Contact

Brise le silence asbl Urbain Pascale pascale.urbain@briselesilence.be 0488/800626 http://www.briselesilence.be/