XCampagne en mobilisatie ‘Recht op betaalbare medicatie’ van Geneeskunde voor het Volk

Wat

Campagne en mobilisatie van Geneeskunde voor het Volk voor het recht op betaalbare medicatie via het Kiwimodel. Inhoudelijk: een alternatief voorstel voor onze economie waar we als gezondheidswerkers voor zouden moeten gaan. Verdediging van het recht op gezondheid en een toegankelijke gezondheidszorg <-> een regering die niet raakt aan de winsten van de farmaceutische industrie.

Waarom

Deze campagne is een voorbeeld van patiënt-empowerment en beleidsbeïnvloeding. Op 6 mei 2017 gingen we met 9 volle bussen patiënten naar Nederland om goedkopere medicatie te kopen. De actie werd uitgezonden op alle televisiezenders, met een minister onder druk als gevolg. De campagne gaat verder met een petitie, stukken in de pers, opinies,... We bereiken zowel andere gezondheidswerkers als onze patiënten, met uitleg op maat van het publiek.

Waar

In al onze 11 actiecentra: Vlaanderen, Wallonië, Brussel

Contact

Geneeskunde voor het Volk - Medecine pour le peuple Bosselaers Hanne (NL) hannebosselaers@gmail.com Sofie Merckx (FR) sofie.merckx@gvhv.be https://www.gvhv-mplp.be/index.php/nl/